Volkswagen ka vendosur të bëjë kthesë radikale në përcaktimin e linjës së modelit sportiv Formentor.

Gjenerata e re e Tiguan do të ketë pamje më agresive të tavanit dhe si inspirim për dizajnin shërben koncepti CrossBlue nga viti 2013.

Pavarësisht ndryshimeve radikale në dizajn, Tiguan nuk duhet të humbë praktikën dhe kapacitetin e bagazhit.

Gjenerata e tretë e Tiguan pritet në vitin 2022, në platformën MQB me motor të ri, i cili për herë të parë përdoret në Golfin e ri.

Natyrisht, pritet të vijë edhe varianti hibrid.