Kryetari i VMRO-DPMNE-së, Hristian Mickoski, ka reaguar pas publikimit të videos së re nga ana e “La Verita”.
Ai thotë se kryeministri Zoran Zaev ka thënë se Katica Janeva është njeri i mirë me kapacitet dhe nuk heq dorë nga ajo dhe ajo është vija e kuqe e tij.
“Por sot është pyetja nëse ende beson në kapacitetet e Janevës dhe nëse kjo është arsyeja se përse nuk kalon Ligji për Prokurorinë”, ka shkruar Mickoski, raporton SHENJA. SSipas tij të gjithë e dinë se fuqia e atij oktapodi që ka zhvatur para nuk paardhur nga i dyshuari i parë e as nga i dyti, por pushteti i ka legjitimuar nëpërmjet argatëve të saj.
Mickoski thotë se në vend që qeveria dhe institucionet menjëherë të ndërmarrin përgjegjësi, kanë vendosur që të ndërmarrin gjoja po luftojnë krimin.
“Përse ende Katica Janeva nuk është në paraburgim? Përse as Friki e as Kiki nuk janë marrë në pyetje? Përse Zaev i mbron kriminelët në radhët e tij, dhe do të paraqitet dyshim ose ndoshta vërtetim, apo kjo e bën udhëheqës në mbrojtjen e atij krimit. Dhe, pse kryeministri do të mbronte krim, arsyeja është një, përshkak se prej atje buron krimi”, ka shkruar Micksoki.