Studentja 19-vjeçare nga Britania, e cila humbi jetën pasi u hodh nga aeroplani përjetoi sulm paniku.

Ajo udhëtoi drejt Madagaskarit me një aeroplan të vogël për të hulumtuar rreth species së gaforreve, të cilin e financoi vetë.

E gjithë kjo punë duket se ndikoi në gjendjen e saj psikologjike.

Sipas mediave të huaja, në një moment, Alana Cutland u çorientua dhe mendoi se do ta burgosnin autoritetet e Madagaskarit nëse nuk do përfundonte detyrën.

Personat që kanë qëndruar pranë saj thonë se në fillim ishte shumë e entuziazmuar kur filloi projektin, por gjendja e saj emocionale ndryshoi rrugës.

Ajo ra nga një lartësi mbi 1 mijë metra dhe policët e vendasit po përpiqen ta gjejnë trupin e saj në rajonin e largët Analalava, por kanë frikë se nuk do ta gjejnë kurrë atë për shkak të vendndodhjes së largët.