Udhëtimi është i mirë për shëndetin dhe shpirtin e njerëzve. Edhe shkenca ka treguar se sa e vërtetë është kjo deklaratë. Ne madje shkuam aq larg sa të deklaronim se një udhëtim është shumë më i shëndetshëm se martesa.

Martesa konsiderohet gjithmonë ëndrra e shumë njerëzve. Bashkimi në martesë me të dashurin tuaj, duke organizuar ceremoninë me kujdes dhe vëmendje, duke u siguruar që njerëzit më të rëndësishëm të jetës tonë janë të pranishëm, konsiderohet si një nga gjërat më të rëndësishme në jetën e secilit. Megjithatë, ne shpesh detyrohemi të pranojmë se martesa është shumë ndryshe nga ajo që ne kemi imagjinuar gjithmonë.

Rutina e ditëve tona, mënyrat e ndryshme të të menduarit dhe përballja me situatat që paraqet jeta, vështirësitë ekonomike dhe organizimi i punës, na tregojnë një realitet tjetër nga ai që ne kemi imagjinuar. Ne kuptojmë se sa ndryshon jeta në çift nga ajo që ne kemi ëndërruar gjithmonë dhe ajo që jemi mësuar të shohim në filmat më të bukur të dashurisë.

Ndërgjegjësimi për të gjithë këtë është duke siguruar që gjithnjë e më shumë njerëz të zgjedhin të qëndrojnë vetëm ose të njohin njëri-tjetrin sa më thellë që të jetë e mundur, para se të marrin këtë hap të rëndësishëm me dikë. Është e qartë se përparësitë e atyre që vendosin të qëndrojnë vetëm janë shumë të ndryshme nga ato të atyre që zgjedhin të jetojnë si çift. Njerëzit e vetmuar me siguri kanë më shumë kohë për t’i kushtuar vetes dhe asaj që me të vërtetë i bën ata të lumtur.

Doli se një nga këto prioritete është patjetër udhëtimi. Të shkosh në kërkim të destinacioneve misterioze, të planifikosh të dalësh sipas dëshirave të dikujt, pa pasur nevojë të shqetësoheni për dikë, bën që të ndieni një ndjenjë të mirëqenies dhe qetësisë. Udhëtimi krijon një ndjenjë të thellë të mirëqenies, deri në atë pikë sa është sigurisht zgjidhja më e mirë për martesë. Dhe shkenca gjithashtu mbështet këtë teori.

Një studim i kohëve të fundit tregon se nga 17,000 njerëz që vizituan Booking, 51% thanë se prenotimi i një udhëtimi sjell më shumë lumturi sesa organizimi i një martese. Sipas anketës, 75% e njerëzve që udhëtojnë kanë shansin më të mirë për të pasur një jetë të lumtur.

“Në këtë drejtim ne raportojmë fjalët e një prej ekspertëve më të mëdhenj të lumturisë në botë, Shawn Akorin, një autor i mirënjohur dhe folës i NY Times, i njohur për mbrojtjen e psikologjisë pozitive.

Shawn Akchor shpjegon pse një udhëtim mund të jetë kaq i rëndësishëm dhe kuptimplotë për secilin prej nesh: “Në një botë ku koha dhe paraja janë shumë të vlefshme, ata që udhëtojnë duan një kthim më të vlefshëm të investimit sesa koha apo paraja e tyre”.

Një udhëtim na ofron përfitime shumë më të larta se ato të fituara me mallra materiale, për shembull: kujtime. Mallrat mund të hiqen në çdo kohë nga jeta jonë, pa qenë në gjendje të bëjnë asgjë, kujtimet nuk munden. Askush nuk mund të na largojë ose vjedhë një kujtim, kur ne e kemi ruajtur mirë brenda zemrës sonë dhe që ka shënuar përgjithmonë jetën tonë.

Udhëtimi është përvoja më e bukur që mund të na ndodhë në jetë, për këtë arsye, nuk ka rëndësi nëse vendosni ta bëni atë të shoqëruar nga dikush ose vetëm, e rëndësishme është të zgjidhni ta bëni atë.