Shkencëtarët po mundohet të hartojnë një implant të trurit, për të parandaluar ngrënien e tepër dhe për të mos arritur deri tek obesiteti.

Ata duan ta provojnë këtë tek njerëzit obes të cilët janë duke u përpjekur të ndalojnë ushqimin e tepërt që ata konsumojnë.

Ekipi në Universitetin e Standford këtë eksperiment e kanë provuar tek minjët me mbi peshë dhe që hanë shumë. Kjo paisje e cila futet në tru kontrollon kërkesat e mbijetesës që janë për ushqim dhe seks, raporton “Daily Star”.

Autori kryesor i këtij hulumtimi Casey Halpern, është mjaft i bindur se kjo teknikë mban një potencial të madh për të kontrolluar instiktet e njerëzve, dhe pas shumë vitesh ai ka një përgjigje në pyetjen se : A mundet një çip në trurin e njeriut të i parandalojë ata në ngrënien e ushqimeve të tepërta?.

Ai ka përcjellur disa persona të cilët po vdisnin nga mbi pesha e tyre.

Ndërsa, tek minjët futja e çipit në trurin e tyre ka funksionuar duke i quar sinjal.

Kjo paisje funksionon me stimulim të thellë të trurit.

Loading...
Global