Gjatë 21 vjetëve sa punoj, kjo është hera e parë që kam parë një aeroplan se si aterron në rrugën Pacific, tha oficeri Clint Thompson për media lokale, vetëm disa momente pasi një aeroplan i vogël u ul me forcë në Parkland, Uashington.

Zëdhënësja e policisë Johanna Batiste tha se Thompson “ishte në gjendje që shumë shpejt të bëjë një gjysmë-kthim, të ndizte dritat dhe të ngadalësonte trafikun për të krijuar hapësirë, në mënyrë që piloti të binte në mënyrë të sigurt”.Askush nuk u plagos në incident, sipas një deklarate të Batista.

Ajo tha se ulja e detyruar ishte për shkak të dështimit të sistemit të furnizimit me karburant të avionit.