Kafshët kanë empati natyrale dhe ndiejnë nëse diçka na mundon, andaj shpesh me sjelljen e tyre paralajmërojnë pronarin që vuan nga ndonjë sëmundje

Në mënyrë të pavetëdijshme thithin energjinë tonë negative, qoftë kur jemi të pikëlluar, në depresion apo të sëmurë.

Lidhja midis njeriut dhe kanakarëve shtëpiakë është shumë e fuqishme, ndonjëherë edhe më e fuqishme se te njerëzit.

Qentë identifikojnë energjinë tonë sipas gjuhës së trupit dhe me sjelljen e tyre bëjnë që të ndihemi më mirë.

Janë të gatshëm të mbrojnë jetën tonë, por edhe të na mbrojnë nga magjia. Energjinë negative të cilën na dërgon dikush e pengojnë të arrijë deri te ne dhe e absorbojnë.

Macet janë paksa më ndryshe, sepse energjia e tyre shpirtërore është në nivel më të ulët. Detyrë e këtyre kafshëve është të mbrojnë dhe të pastrojnë hapësirën në të cilën jetojmë.

Edhe ato mund të ndiejnë dhe të absorbojnë energjinë negative, por nëse është e pranishme në masë të madhe, atëherë të tmerruara ikin.

Ekspertët konsiderojnë se macet janë shëruese të rralla natyrale, përkatësisht janë në gjendje që me trupin dhe shputat e tyre të bëjnë balancimin në fushën tonë të trazuar energjike.

Çdokush që ka kanakar shtëpiak do të duhej t’i kushtonte kujdes emocioneve dhe mendimeve të veta, në mënyrë që të mos barten edhe tek ai.