Ali Hertica

Mashtrimi dhe turpi nuk kan të ndalur në të gjitha institucionet e Shtetit të Ksoves.ku pa fije turpi liderët politik dhe ata institucional tregohen aqë navi dhe pa ndergjegje  përrsonal,kombtare e shtetrore Kosovës i lëkundet imazhi në botën demokratike, në saje të shumë dukurive negative në shoqëri. Asaj i lëkundet imazhi edhe në saje të keq menazhmit që i bënë qeveria e Kosovës institucioneve të Kosovës. Asaj i lëkundet imazhi edhe në saje të veprimeve të disa subjekteve politike të Kosovës. Ndërkombëtarët sikur punojnë në disfavor të shtetësisë së Kosovës.  Atë që politika e bëri të niveleit të lart pas pavaerësis  së Kosoëvs dhe të gjith bizneset  thujse arriten  në maje të kupollës së shtetit  me punët të pista me orjentim  të vjedhjeve dhe tjeterësimit të pasurisë së shtetit dhe me  krime ordiner , që përmes privatizimit të dyshimtë  dhe uzurpimit të të pronës shoqërore në forma qoftë  individuale apo grupore , të interest  korruptiv të të  dy niveleve ,tani pot ë njejtit  kerkoin tani besimin e qytetarit në këto zgjedhje  . Ku kjo kast e brisht poltike qe me vite e  gjynjezoi  qytatarin para varfërisë dhe ikjes të të gjitha kategorive të shoqëris Kosovre në perendim ku  keta kriminel  të klaneve të ndryhsme  në pozita të larta shtetrore  ku edhe  sot bëjnë biznese  të tilla duke e tjetersu qdo gjë që esht e shtetit dhe e shoqërisë ku uzurpun toka,dhe  asete të shtetit . Tek lideret politiik Kosovar me rëndësi është mbushja e xhepave te tyre  se shtytja e proceseve përpara të shoqërtis demokratike  dhe jetësimin e qytetarit në jetë normale por me parësore për ta ësht që ti mbushin , kontotot e tyre  bankare se sa qeshtja madhore siq është shtit dhe sovrani, sepse këta matrapaz e din se rasti nuk mund të përsëritet dhe me qdo kushte  e shfrytzoj ne makisimum  këto pozita dhe këtë potencial poltik që kan duk e fillua më lojëra të ndyra, ku hyjn të gjitah këto matrapazllaqe si  qeveria , komuna, gjykata, prokuroria, mediet vasale e mercenare, dhe sexseret poltik që bëjnë mashtrimin e shpëlarjen e trurit të qytetarëve.

Kosovën e shkatërruar, janë sipërmarrësit e lirë dhe të ndershëm privatë, që ia paguajnë të gjitha detyrimet shtetit deri në centin e fundit. Nëse nuk je pjesë e zinxhirit kriminal, je gjithnjë i bllokuar  dhe  kurr nuk do punsohesh ku në çdo hap të ligjshëm që ndërmerr. Edhe nëse institucionet, të detyruara ta zbatojnë ligjin, të japin të drejtë, bllokuesit anarkikë as që pyesin për vendimet juridike e ligjore . Pushtetmbajtësit në Kosovë jane mashtrues e gënjeshtarë, të pamëshirshëm dhe u shërbejnë vetëm mafio-oligarkëve të politikës e biznesit të pistë që kanë  përfitime të mdha nga keto hallka . Ky zingjri poltik është duke e kalbur shtetin dhe degraduar shoqërin ,ku thujse dita ditës po largohen nga   kosoava  trë të gjitha kategorit e shoqëris nga këta matrapaz poltikë ,ku kjo  politikë me këta poletikbërsë të seri tashëm  po na çon drejt  tjetersimit të shtetit dhe qorrsokak të pa shpresës sepse autorët e këti degradimi  shtetror thujse dihet kush është dhe ketyre lojrave të pisat  që  kan adrs dhe mbështetësit e degradimi të  shkatërrimi të shtetit ligjor e demokratik në Republikën e Kosovës,tani koha po troket per sovrani ,sovrani dueht të kendellët dhe të jap denim rigoroz per ata që sot e sollën shtetin me demagogji para qytetarit buz gërmines dhe varëferin e skajshme.

Loading...
Global