Intensiteti i komunikacionit në akset rrugore jashtë mjediseve urbane pasdite është rritur. Në vendkalimin kufitar Tabanoc pritet deri në 40 minuta, ndërsa në vendkalimet tjera kufitare nga ana e RMV-së, nuk ka pritje të mëdha për hyrje dhe dalje nga shteti.

LAMM rekomandon shpejtësi të rregulluar të lëvizjes, respektimin e sinjalizimit të vendosur të komunikacionit dhe vozitje të kujdesshme të veturave, veçanërisht në rrugët përgjatë luginave, luginave të lumenjve dhe grykave, ku ka mundësi për paraqitje të rrëshqitjeve të tokës.