Ministria e Shëndetësisë në lidhje me informacionet se te bagëtitë në disa pjesë të shtetit është paraqitur infeksioni antraks, kumtoi se nuk ka qytetarë të sëmurë nga antraksi.

Situata me kujdes ndiqet dhe veprohet në mënyrë shumë të specializuar sipas protokolleve më bashkëkohore. Janë ndërmarrë të gjitha masat e nevojshme për parandalim me  profilaksi nga antraksi, qëndron në kumtesën e Ministrisë.