Opozita shpreson në konsensus mbi Ligjin për Prokurorinë Publike, por akuzon pushtetin se po tenton me çdo kusht t’i de motivojë. Kreu i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski thekson se Qeveria duhet t’i thërret mendjes dhe ta pranojë propozimin e opozitës, në rast se dëshiron zgjidhje afatgjate të luftës kundër krimit dhe korrupsionit.