Vokabulari politik i Zaevit ne gjithe ato konferenca per ceshtje” gjoja”  avansime financiare ne shtet nuk eshte i sakteKete e bejne veq manipulatoret e eketij soji me numra dhe me shifraKete  gje cdo dite po e deshmon fundosja e ekonomise ne vend dhe si bumerang te krejt kesaj qeveria e vendit thot se kemi avansime ekonomike, edhe zogjt ne mal e din se varferia po behet dita ne dit me extreme ne shtet,me cudit fakti sa jehone te madhe beri qeveria Zaev per kthimin e Tvsh -te qytetaret,projekt i deshtuar fund dhe krye ,ja pse : Nese nje familje harxhon 3 dhjet mije denar me fiskale do t’i kthehet Tvsh-ja vetem 6 qind denar  pa llogaritur  se ralle ndonje familje shqiptare posedon  roge te tylle  dhe qe te harxhon cdo muaj nga 30mije denar,pastaj rruajtjen e fiskales dhe skenimin e saje.me kete tregoi se done te manipuloj masen  e jo te beje zgjidhje te duhur nuk ka shtet demokratik qe ka sjell nje ligj te ketij lloji per kthimin e tvsh-se te  qytetraet,pervec Republikes(Monarkise] SE Maqedonis te veriut,Ku jane premtimet se shendetesia do te behet pa te hollla per barna sdo te paguhet asgje,edhe ky premtim ishte dhe mbeti bllof politik i koalicionit te kesaj qeverie, investimet kapitale thuajse jane shum pak ,edhe atje ku ka pasur investime kapitale me shum ka ne qene nga maqedonia lindore ndersa nga pjesa ku jane te perqendruar shqiptaret gjendja ka mbetur pa ndryshuar.
Qani Shabani