Ju mund ta njihni nga performancat e tija në ekranet e mëdha përgjatë dekadave të fundit, ndërkaq përveç karrierës është edhe një njeri i jashtëzakonshëm.

Aktori dhe fituesi i shumë çmimeve, regjisori dhe filantropi Leonardo DiCaprio ka ndërtuar një imazh të mrekullueshëm përmes karakterit impresionues të punës dhe përmes investimit që e ka bërë brenda komunitetit të Hollywood-it.

Ai gjithashtu është një aktivist i zëshëm për mbrojtjen e ambientit dhe shpeshherë flet për ngrohjen globale.

Megjithëse asnjëherë nuk është martuar ose ka pasur fëmijë, shtëpia e tij është e mbushur me libra.

Para se të fillojë çfarëdo aktiviteti në skenë, ai fillimisht e lexon tekstin që i ka inspiruar ato skena.

Normalisht, ai gjithashtu lexon edhe për argëtim dhe inspirim, varësisht nga situata.

Sidoqoftë, më poshtë i keni disa libra të cilat e kanë inspiruar Leonardo DiCaprion.

– “The Garden of Eden” – Ernest Hemingway

– “The Great Gatsby” – F. Scott Fitzgerald

– “This Changes Everything” – Naomi Klein

– “The Last Hours of Ancient Sunlight” – Thom Hartmann.