Farat e lirit përmbajnë shumë përfitime të dobishme. Uji i përftuar prej tyre, përbën një çaj bimor të veçantë, në mesin e avantazheve të shumta të tij ka atë të deflacionit të barkut, duke favorizuar tretjen dhe duke rritur ndjenjën e ngopjes.

Ka dy metoda për të përgatitur këtë çaj:

Metoda e ftohtë: Lërini 2 lugë fara liri në ujë gjatë natës. Në mëngjes do të jetë e nevojshme të filtroni gjithçka para se ta pini.

Metoda e nxehtë: ngrohni një tenxhere me ujë dhe, sapo uji të jetë zier, shtoni 2 lugë fara liri dhe hiqeni nga zjarri.

Lëreni të ftohet deri sa çaj bimor ka arritur temperaturën e dhomës: uji do të bëhet një ngjyrë kafe, një shenjë se farat kanë lëshuar të gjitha përfitimet e tyre.

Megjithëse është një ilaç tërësisht natyral, gjithmonë është mirë të pyesni mjekun tuaj nëse jeni alergjik ndaj elementeve të caktuara siç janë farat e lirit.