Besimtarët musliman të dielën e festojnë festën e Kurban Bajramit. Në Shkup, namazi i Sabahut do të falet më 05:02 minuta, ndërkaq namazi i Bajramit do të falet në ora 06:17 minuta. Manifestimi qendror do të mbahet në Xhaminë Mustafa Pasha në Shkup.>

Kurban Bajrami është një nga dy festat islame të cilën e kr.emtojnë myslimanët në mbarë botën, tjetri është Fitër Bajrami.  Festa, sipas traditës islame, nderon gatishmërinë e profetit Ibrahimit të flijoj djalin e tij si vepër e në.nshtrimit ndaj urdhërit të Zotit, para se Zoti të ndërhyj, përmes engjëllit të tij Xhebrailit dhe të njoftojë Ibrahimin se flijimi i tij është pranuar tashmë. Mishi nga kafsha e flijuar ndahet në tre pjesë. Familja mban një pjese; pjesa tjetër jepet për të afërmit, shokët dhe fqinjët; ndërsa pjesa e mbetur i ndahet të varfërve dhe nevojtarëve.