Ish-Presidenti i Maqedonisë, Gjorge Ivanov ka uruar qytetarët për festën e Ilindenit nëpërmes profilit të tij në rrjetin social Facebook.

Ai tha se Maqedonia nuk është pronë personale, të cilën dikush do ta shesë dhe ta përvetësojë.

“Republika i përket popullit, sepse sovraniteti buron prej saj dhe sovraniteti rrjedh në të.

Republika e Maqedonisë nuk është në pronësi private në mënyrë që dikush të mund të tregtisë me të, me atributet dhe vlerat e saj. Republika e Maqedonisë nuk është pronë personale për tu shitur.

Republika e Maqedonisë nuk është vendi i askujt, kështu që të gjithë mund ta adoptojnë atë. Republika e Maqedonisë u takon njerëzve që e krijuan atë. Liria nuk fitohet një herë e përgjithmonë, por çdo ditë dhe vazhdimisht”, shkruan Ivanov.