Evropa kontinentale do të përballet me temperatura mbi kushtet normale dhe të thata në gusht, ndërsa kushtet do të jenë më të ftohta në Evropën lindore, Skandinavi dhe Rusinë perëndimore, raporton sot Veder në pronësi të IBM.

Në gusht, temperaturat në Britaninë e Madhe dhe Skandinavinë Jugore do të jenë mbi normale, si dhe në Gjermani, Iberi, Francë dhe Alpe, me përjashtim të Spanjës perëndimore.

Edhe në Evropën Juglindore, temperaturat do të jenë mbi normale për këtë kohë të vitit.