Ekspertët e sigurisë së rrjeteve sociale kanë ngritur alarm për përdoruesit e WhatsApp. Ata shprehen të shqetësuar për sigurinë e tyre dhe i paralajmërojnë që ta fshijnë menjëherë aplikacionin nga telefoni i tyre.

Gjatë një konference të mbajtur në Los Angeles firma për sigurinë kibernetike ‘Check Point Research’ zbuloi një të metë në sigurinë e aplikacionit.

Ata treguan se hakerat mund të futen në bisedat tona dhe të ndryshojnë mesazhet që kemi dërguar dhe ti manipulojnë ato sipas dëshirës së tyre.

T mobile In article [1]

Ashtu siç shihet dhe në foton e mëposhtme marrësi dhe dërguesi nuk kanë më të njëjtin mesazh në celular, pasi një i tretë në mes tyre transformon bisedën. Sipas ekspertëve kjo mund të sjellë probleme të mëdha, dhe ndërhyrja nuk kërkon të jesh specialist por thjesht një haker i zakonshëm.

Kjo nuk është hera e parë që WhatsApp ka probleme me sigurinë dhe akuzohet për shkelje të privatësisë.

Image