Edhe sot moti po vijon temperatura të larta tropikale dhe nivelin e lartë të rrezeve UV. Sipas meteorologëve, temperatura e mëngjesit sot është regjistruar nga 12 deri në 22 gradë, ndërsa ajo e ditës prej 31 deri në 40 gradë celsius.

Në Shkup dhe rrethinë moti do të jetë i ngjashëm me temperaturë të mëngjesit deri 21 gradë, ndërsa ajo e ditës deri 39 gradë celsius.
Moti i ngjajshëm do të mbajë deri nga mesi i javës tjetër, kur pritet rënia e temperaturave dhe freski.