“Ka vrarë shumë serbë në luftën e Kosovës, respektivisht në Gjakovë”. Kjo është akuza bazë e Interpolit serb ndaj ish ushtarit të UÇK-së nga Gjakova, Tomor Morina, i cili para gati dy javëve është arrestuar në Maqedoni dhe ende nuk po lirohet.

Burime të Gazetës Lajm thonë se akuza serbe e ngarkon Morinën edhe si “terrorist” i cili ka luftuar në radhët e “organizatës terroriste Ushtria Çlirimtare e Kosovës”.

Kjo akuzë është bazë edhe në kërkesën për ekstradim që ka dërguar ministria serbe e drejtësisë deri te ministria e drejtësisë në Maqedoni.

Mbrojtja e Morinës vlerëson si paushalle edhe padinë serbe, por edhe kërkesën e ministrisë së drejtësisë

“Nuk mund të ngresh padi ndaj dikujt me floskulën ‘ka vrarë shumë njerëz’. Aktpadia duhet të përmbajë të dhëna konkrete, kush është vrarë, ku është vrarë, pse është vrarë… Kjo është dëshmi se Serbia nuk posedon argumente kundër Morinës, por se ka tendencë për të ngritur aktpadi paushalle ndaj ish ushtarëve të UÇK-së për të penguar lëvizjen e tyre të lirë”, ka thënë për Gazetën Lajm avokati Naser Raufi.

Ai ka kërkuar nga organet kompetente në Maqedoni që sa më shpejtë të lirojnë Morinën, kurse nga politika shqiptare të qëndrojë sa më larg rastit, sepse sa herë që përzihet në vend se të ndihmojë vetëm komplikon edhe më tepër.