Bujar Dardhishta drejtor në Drejtorinë për libra amë kundërshton informacionet e publikuara në media se grafa për “shtetësi” në ekstraktet e lindjes, të kurorëzimeve dhe të vdekjes, prej sot do të plotësohet “maqedonas/qytetar i Republikës së Maqedonisë së Veriut”.

Dardhishta në një prononcim për aktuale.mk thekson se në këtë grafë theksohet “ E Maqedonisë /qytetar i Republikës së Maqedonisë së Veriut”.