Kur njeriu bëhet prind, marrëdhënia mes çiftit dhe koha kushtuar partnerit zvogëlohet në mënyrë të pashmangshme. Sidoqoftë, fakti që jeni bërë nënë nuk mund dhe nuk duhet të ndikojë në marrëdhënien tuaj: të dilni vetëm me burrin tuaj do të ndihmojë në ruajtjen e martesës dhe t’ju bëjë prindër më të mirë.

Dalja pa fëmijë ndihmon çiftin, shkenca e konfirmon atë

Një studim i Universitetit të Bowling Green State konfirmoi se ruajtja e marrëdhënies në çift, veçanërisht kur jeni me fëmijë sjell përfitime për të gjithë familjen. Fëmijët, në të vërtetë, duke perceptuar stabilitetin e marrëdhënies mes prindërve, do të inkurajohen të zhvillojnë lidhje pozitive.

Asnjëherë mos harroni se jeni çift

Përkushtimi i kohës ndaj fëmijëve është një e drejtë dhe detyrë e çdo prindi. Por përveç të qenit nënë, ju jeni edhe grua, prandaj mos harroni të merrni pak kohë për të bërë gjëra si çift, madje edhe pa fëmijët.

Shikoni një film së bashku, si dikur

Me siguri, në shumë vite lidhje, do ju ketë ndodhur të shkoni në kinema ose të shikoni një film të përqafuar në divan. Kur fëmijët janë në shtrat, ose në një ditëlindje, organizoni një mbrëmje që përfshin vetëm pica, filma dhe një divan.

Bërja së bashku është më e bukur

Bëni diçka së bashku, pavarësisht nëse pastroni shtëpinë ose përgatitni darkën. Në këtë mënyrë do të ndani kohën tuaj dhe do të bëni argëtuese edhe ato gjëra që duken të mërzitshme.

Një ditë larg shtëpisë

Shpesh, kur dikush është prind, ndihet fajtor kur kalon kohë larg fëmijëve. Në realitet, ju nuk po braktisni fare vogëlushët tuaj, ata mund të kalojnë një ditë ndryshe nën shoqërinë e gjyshërve, xhaxhallarëve ose në kopsht dhe do të keni mundësi të gjeni marrëveshjen në çift, aq të lënë pas dore.

Luaj me të

Ndoshta një nga gjërat më të dashura ishte koha për të luajtur. Biseda, këngët, shakatë dhe lojërat në Playstation: mbrëmjet e kaluara në emër të të qeshurës: edhe nëse sot jeni prindër të shkëlqyeshëm, mos harroni të jeni edhe një çift i bukur, për ju dhe fëmijët tuaj.