Një shpërthim në një depo të armëve ruse në Siberi ka lëndaur së paku katër vetë, dhe ka detyruar mijëra të tjerë që të evakuohen.

Autoritetet kanë evakuar rreth 3 mijë njerëz në një shkallë 20 kilometra afër zonës së shpërthimit. Në depon e armëve kanë qenë mijëra pajisje të artilerisë.

Achinsk, një qytet prej 110 mijë banorëve, po përgatitet për evakuim total.