Askush nuk vjen tek ju rastësisht. Secili vjen për një arsye. ” Ramtha

Çdo person dhe ngjarje që ndodh në jetën tonë fsheh një arsye të rëndësishme, një kuptim të thellë, një shpjegim. Është e gabuar të mendosh për rastësinë e takimeve të caktuara, shanset nuk ekzistojnë dhe takimet dhe marrëdhëniet në të vërtetë varen nga një forcë e fuqishme që i favorizon ato. Disa njerëz do të hyjnë përgjithmonë në jetë tonë, të tjerët do të qëndrojnë në kohën e nevojshme për të na mësuar diçka, sepse gjithçka mëson, madje edhe një përvojë e dhimbshme.

Gjithçka që jetojmë, takimi dhe fytyra është thelbësore për rritjen tonë, plotësinë tonë. Të gjithë njerëzit që kemi takuar dhe do të takojmë kanë pasur, kanë dhe do të kenë kuptim. Çdo takim i rastësishëm ka një qëllim shumë më të madh. Nganjëherë universi na dërgon njerëzit që na duhen për të lëvizur drejt qëllimit tonë në jetë.

Jo të gjithë do të qëndrojnë përgjithmonë, por ata do të na ndihmojnë në udhëtimin tonë. Ka 5 lloje të lidhjeve kozmike që ne të gjithë përjetojmë, 5 lloje të ndryshëm të njerëzve që takojmë në jetën tonë:

Ata që kanë për qëllim të na zgjojnë:

Disa njerëz bëhen pjesë e jetës sonë për të na hapur sytë ndaj ndryshimit të domosdoshëm që nuk mund ta shihnim vetë. Shpesh ndodhesh në situata që duket të jenë pa zgjidhje dhe peshojnë mendjen tonë. Këta njerëz na ndihmojnë të kuptojmë se zgjidhja është atje.

Ata që na ndihmojnë të kujtojmë:

Janë njerëzit që vijnë për të na kujtuar qëllimin tonë në jetë, rrugën që duhet të ndjekim. Zakonisht ata nuk qëndrojnë gjatë krah nesh, por lënë një shenjë në shpirtin tonë përgjithmonë.

Ata që na ndihmojnë të rritemi:

Ata janë njerëzit e nevojshëm për të na ndihmuar të rritemi, për t’u përmirësuar. Të destinuar për të na mësuar.

Ata që zënë hapësirë të padobishme:

Qëllimi i tyre i vetëm është të vjedhin kohën tonë. Ata nuk kanë asgjë për të na mësuar dhe për të na treguar. Zakonisht, sapo dalin nga jeta jonë, i harrojmë shumë shpejt.

Ata që mbeten:

Ato janë takimet më të bukura, ato që do të zgjasin një jetë, të destinuara të qëndrojnë përgjithmonë. Ato do të vijnë kur ne jemi vërtet të gatshëm për t’i pranuar ato, thjesht duhet të kemi durim. Të gjithë njerëzit që takojmë janë një dhuratë nga qielli, një mësim i çmuar që duhet ta marrim dhe ta përvetësojmë.

Pavarësisht nëse është për një periudhë ose për gjithë jetën, ajo që duhet kuptuar është koha e nevojshme për të qenë të kënaqur, mësimi i mësuar, qëllimi i arritur do të mbetet tek ne.

Falënderoni njerëzit që kanë qenë pjesë e jetës tuaj, ata që janë akoma pranë jush dhe ata që do të vijnë.