Asgjë nuk është e rastësishme. Në këtë botë, ku kemi pasur fat të mirë për të jetuar, çdo takim dhe njohuri rastësore ka një qëllim. Ndonjëherë kemi nevojë për njerëz që të na zgjojnë dhe ndihmojnë në ndryshimin e drejtimit të jetës sonë; nganjëherë për të na mbushur me gëzim dhe për të na kujtuar se kush jemi. Dhe nganjëherë këta janë ata që na takojnë vetëm për një çast.

Për ironi, ne nuk e dimë qëllimin e çdo personi që takojmë, por ne duhet të qëndrojmë të hapur ndaj gjithçkaje që ai sjell me çdo njohurie të re. Ndonjëherë ia vlen ta shikosh gjithë botën si një rrjetë tematike: argjendi ose të kuqe, secila prej të cilave pasqyron një takim me një person të caktuar, i cili ndoshta nuk ka ndodhur ende.

Gjithë jeta jonë është ndërveprimi me njëri-tjetrin.

Edhe në qoftë se teknologjia moderne, interneti, rrjetet sociale po përpiqen të na bindin se ky ndërveprim mund të minimizohet, diçka po ndryshon në mendjen tonë, kur kuptojmë se gjithçka në jetë nuk ndodh rastësisht. Nganjëherë universi na dërgon njerëz për të na ndihmuar në jetën tonë, edhe nëse ato nuk bëhen të rëndësishme për ne. Edhe nëse nuk mund t’i parashikojmë, ne mund ta përgatisim veten për këto surpriza jetësore.

Njerëzit që vijnë sepse kemi nevojë të zgjohemi.

Këta janë ata që vijnë për një kohë të gjatë. Ndonjëherë këta janë partnerët tanë, shpirtrat binjakë. Këta janë ata që ndryshojnë plotësisht jetën tonë. Njerëzit që na ndihmojnë të kujtojmë se kush jemi. Ndonjëherë në rrugën e jetës ne fillojmë të mos njohim veten. Në shqetësimet e përditshme, harrojmë se kush duam të bëhemi, atë që kemi ëndërruar (dhe ne ende ëndërrojmë) se kush jemi me të vërtetë. Ne thjesht shesim veten në një jetë të rritur dhe të përgjegjshme, duke harruar atë që jemi vërtetë.

Asnjë vend pune ose qytet nuk është për gjithë jetën, është shpirti dhe vizioni i brendshëm i botës. Dhe tani ka njerëz që vijnë në jetën tonë për të na ndihmuar të kuptojmë se kush jemi, në mënyrë që të fillojmë të jemi vetvetja.

Njerëzit të cilët janë të rëndësishëm për një çast.

Kur fillojmë një bisedë me një shoqërues të rastësishëm udhëtimi dhe nuk mund të ndalemi. Ose kur shkëmbyem vetëm buzëqeshje me një person të hipur në një shkallë lëvizëse aty pranë. Dhe duket të jetë një lloj lidhjeje e egër. Vetëm për shkak se dikush nuk qëndron gjatë në jetën tonë nuk do të thotë se nuk ka asnjë kuptim apo qëllim takimi me të.

Çdo gjë ka kuptim.

Dhe janë këto çështjet e padukshme që na lidhin me njëri-tjetrin dhe e bëjnë jetën dhe botën të paparashikueshme, sepse kurrë nuk e dimë kur do ta takojmë dikë që do të na bëjë të ndryshojmë jetën tonë.