Treni shpejtësi të lartë do të jetë në dispozicion për herë të parë këtë vit gjatë pelegrinazhit të Haxhit, nga myslimanët në qytetin e shenjtë të Mekës së Arabisë Saudite. Disa nga miliona pelegrinët që pritet të bëjnë udhëtimin do të hipnin në këtë tren i cili lidh Mekën me Medinën dhe kalon nëpër tre stacione: Jeddah, Aeroporti Ndërkombëtar i Mbretit Abdul Aziz dhe Qyteti Ekonomik i Mbretit Abdullah në Rabigh, sipas faqes së internetit të hekurudhave. Një udhëtim rrugor midis qyteteve të shenjta të Medinës dhe Mekës kërkon rreth dy orë kohë. Trenat udhëtojnë me 300 kilometra në orë në binarë të elektrizuar. Teknologjia është krijuar për të trajtuar temperaturat deri në 50 ° C, temperaturën maksimale të Arabisë Saudite. Ka 35 trena, secila me 13 vagonë dhe 417 vende në dy klasa: biznesi dhe ekonomik. Linja hekurudhore me shpejtësi të lartë ka një kapacitet prej 60 milion pasagjerësh në vit.