Gjatë qëndrimit në Turqi, sot kryetari i Alternativës, Afrim Gashi, e vizitoi edhe varrin e rilindësit të madh shqiptar, Sami Frashëri, që gjendet në varrezën në Beshiktash, dhe i këndoi një Fatiha shpirtit të tij.

Sami Frashëri është sinapsa mes shqiptarëve dhe turqve dhe është një personalitet që meriton respektin dhe mirënjohjen e të dy popujve në të njëjtën mënyrë.