Uthulla e mollës është provuar shkencërisht të jetë shumë efektive në trajtimin dhe parandalimin e shumë problemeve të lëkurës.

Këtu janë disa nga përfitimet e saj:

– është e pasur me beta-karoten, e cila promovon rinovimin e qelizave;

– është një burim i pasur i kaliumit, e cila rregullon nivelet e pH të lëkurës dhe redukton alergjitë;

– përmban minerale dhe vitamina esenciale, duke përfshirë hekurin, magnezin, natriumin, pektinin, kaliumin, squfurin, kalciumin dhe fosforin, të cilat stimulojnë sistemin imunitar dhe lehtësojnë ekzemën;

– është e pasur me acid laktik, acetik dhe malik, me veti antibakteriale, të afta për të zvogëluar inflamimin dhe kruajtjen, zbutjen e lëkurës së thatë dhe parandalimin e infeksioneve;

– është e pasur me fibra, e cila ndihmon në eliminimin e toksinave që shkaktojnë ekzemë;

– pastron dhe rinovon lëkurën;

– sjell përfitime në rast të sëmundjeve të tjera të lëkurës.

Gjithmonë kujtojmë të hollojmë uthullën e mollës para pastrimit të lëkurës; raporti i përsosur është 1: 1. Kjo është 50% ujë dhe 50% uthull molle.

Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të lani fytyrën me uthull molle:

Uthulla e mollës lufton aknet

Uthulla e mollës, nëse përdoret rregullisht, ka të njëjtin efekt si kremrat e shtrenjtë në treg për lëkurën. Acidi malik i pranishëm në uthull ka një veprim të fuqishëm antibakterial dhe antirrudhë. Përveç përdorimit të holluar për pastrim ditor, është e këshillueshme që të derdhni disa pika të uthullës së mollës në një pambuk dhe të aplikoni drejtpërdrejt në njollat ​​e lëkurës, duke e larë butësisht lëkurën. Lëreni për 30 minuta, pastaj laje fytyrën me shumë ujë të freskët. Përsëriteni dy herë në ditë për një muaj e gjysmë.

Loading...