Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump, ka befasuar së fundi me deklaratën e tij të dhënë duke thënë se ai ”është personi me më së paku racizëm” kudo në botë.

Kjo deklaratë e presidentit amerikan Donald Trump, erdhi si përgjigjie ndaj kritikave të bëra ndaj sulmeve të tij kundër republikanes Elijah Cummings, dhe Al Sharpton.

“Njerëzit afrikano-amerikanë e duan punën që po bëj sepse unë jam duke punuar për ta. Unë nuk po punoj për politikanët”, tha Trump.

Sondazhet e fundit të Gallup tregojnë se vlerësimi i pranimit të Trump në mesin e afrikano-amerikanëve është rreth 8 për qind, dhe ka arritur të rritet në adoleshencën e ulët për pjesën më të madhe të presidencës së tij.

Trump ishte duke shkuar për në Jamestoën, Virginia, për të folur në 400 vjetorin e asamblesë së parë përfaqësuese në hemisferën perëndimore.

Ligjvënësit me ngjyrë planifikuan të bojkotojnë ngjarjen për shkak të komenteve të fundit të Donald Trump kundër ligjvënësve të pakicave.