Në Filipine banesat janë prej druri dhe madje mund të zhvendosen shumë lehtë nga një vend në një tjetër.

Madje në këtë vend konsiderohet fat zhvendosja e shtëpisë kryesisht për banorët e rinj të asaj lagje.

Zhvendosja e saj bëhet përmes disa njerëzve që e mbajnë peshë të gjithë bashkë. Kjo gjë është pjesë e një rituali që quhet Bayanhian dhe ka prejardhje nga vjen nga fjala ‘bayan’ që do të thotë qytet, shtet ose komunitet.

Ky zakon nënkupton të ndihmuarit e një komshiu prej një komuniteti dhe duket se jetesa në komunitet është shumë e rëndësishme për këta banorë në jetesën e përditshme…