Gjendja e sigurisë është stabile, e qetë dhe nuk ka indikacione për rrënim në të gjithë vendin, ka deklaruar ministri i punëve të brendshme, Oliver Spasovksi duke u përgjigjur në pyetjen e gazetarëve se si janë vlerësimet e sigurisë pas paralajmërimeve të El chekës “se mundet të ndodhë një Kumanovë e re në mes të Shkupit”.

MPB dhe të gjitha organet e tjera të cilat janë përgjegjëse për zbatimin e ligjit kanë ndërmarrë të gjitha masat në lidhje me gjendjen e sigurisë, ka theksuar Spasovski i cili mëngjesin e sotëm ka vëzhguar një pjesë të selektimit të kandidatëve të rinj për nëpunës policor pranë qendrës për trajnime të MPB-së në Idrizovë.