Mënyra më e mirë për të nisur verën, përveç përzgjedhjes së rrobave të banjave dhe kremit mbrojtës kundra diellit, është duke i dhënë një prekje të re look-ut tuaj dhe sigurisht që ndryshimi duhet të nisë nga flokët, më konkretisht nga ngjyra e tyre.

Apo duhen lyer pas plazhit, atëherë ekspozimi për një kohë të gjatë në diell, temperaturat e larta, kripa e detit dhe uji i pishinave kanë dëmtuar jo pak flokët tuaj. Natyrshëm lind pyetja: kur duhen lyer flokët, para apo pas plazhit?

Sipas ekspertëve, keni gabuar gjithmonë pasi flokët duhen lyer para se të shkoni në plazh. Bojërat kanë në përmbajtjen e tyre filtra UV që mbrojnë flokun nga rrezet e dëmshme të diellit, si dhe e mbajnë atë të hidratuar. Flokët e palyer janë më të predispozuar për t’u djegur më shpejt dhe këputur.

Është e këshillueshme që në fillim të heqim toksinat dhe pastaj të fillojmë përdorimin e produkteve , sepse me toksinat në lëkurë , produktet funksionojnë vetëm në masën 20 – 30 %. Më vonë filloni trajtimin kundër zbokthit, rënies apo yndyrës.