Duke u përgjigjur në pyetjen e gazetarëve, zv. kryeministri për Çështje Evropiane, Bujar Osmani sot tha se ai është i angazhuar personalisht në lirimin e Tomor Morinas, ish-pjesëtar i UÇK-së, i cili u arrestua pesë ditë më parë në pikën kufitare të Bllacës, me një urdhër të lëshuar nga Interpol në Lyon.

“Pres përgjigje, unë i kam bërë kërkesë zyrtare gjykatësit që po zhvillon procedurat për të më lejuar që ta vizitoj. Gjatë ditës do të shkoj në institucion për ta vizituar sepse është e qartë se nuk ka koordinim midis avokatit të tij, kërkesë ekstradimi etj …”, tha Osmani, duke shtuar se është e dhimbshme që pas 20 vjetësh konflikti, siç tha ai, njerëzit ende duhet të ndalohen dhe arrestohen për konfliktin,

Duke parë se urdhri është lëshuar nga selia e Interpolit në Lyon, ai tha se gjyqësori në vend duhet të kalojë procedurat e nevojshme gjyqësore derisa Ministria e Drejtësisë të vendos për mos ekstradimin e Morinës.

“Deri në këtë moment, informacioni tona janë se avokati nuk ka paraqitur ende një kërkesë në Ministrinë e Drejtësisë. Ne jemi në kontakt me Ministrin e Drejtësisë çdo ditë”, tha Osmani.