Tradhtia është ana tjetër e dashurisë dhe ka shumë marrëdhënie që përfundojnë për shkak të tradhtive. Në një botë gjithnjë e më sociale, ka shumë mundësi për shkak se ka shumë tundime, shumë dështime veçanërisht nëse nuk duhen mjaftueshëm. Kur tradhton nuk e bën këtë vetëm ndaj partnerit, por edhe ndaj fëmijëve. Shpesh ne synojmë të urrejmë personin e tretë të ngjarjes, duke zvogëluar përgjegjësitë e partnerit tonë… Por është dikush që dëshiron të falë.

Ata që tradhtojnë po dështojnë në një pakt dashurie, në një pakt të familjes dhe gjithashtu po tradhtojnë fëmijët e tyre. Por shpesh të gjitha gabimet vendosem tek personi i tretë. Madje ka gra që e përjetojnë tradhtinë në një mënyrë tjetër, pasi ato janë në gjendje të falin, duke e lehtësuar atë nga përgjegjësitë që zakonisht vihen kundër tij.

Faji më i madh është i atij që thyen paktin, i cili premtoi dashuri të përjetshme dhe familje të lumtur dhe vazhdoi një jetë të dyfishtë. Dhe pastaj është i asaj, gruas tjetër, e cila ndoshta i dinte të gjitha dhe u bë pjesë e një mashtrimi të keq. Do të ishte e lehtë ta urreje dhe fyeje, por ta urresh atë do të thotë të jetosh një jetë plot urrejtje. Një jetë gjithmonë pa qetësi por e bërë vetëm nga mundimet, nëse ajo, nëse ai…

Me siguri kjo grua i njeh vuajtjet tuaja, sepse ajo është një vuajtje që ajo vetë e përjetoi në jetën e saj, sepse ju mund ta shihni veten dhe atë të sajën në shumë situata edhe nëse nuk e dini, pasi të dyja ratë pre e të njëjtit mashkull.