Autoriteti i Mediave Audiovizive në Shqipëri (AMA) i ka tërhequr vërejtjen Radiotelevizionit Publik Shqiptar, për transmetimin e këngëve të këngëtares serbe, Ceca.

Kjo ka ardhur pas ankesave që i janë drejtuar AMA-s që në thelb kishin përfshirjen në program me muzikë në gjuhën e pakicave të asaj dite dhe të këngëtares serbe, Svetllana Raznatoviç, e njohur me emrin e artit si Ceca, po ashtu e famshme edhe si gruaja e Zhelko Raznatoviç, më i njohur si Arkani, një kriminel serb dhe komandant i një force paramilitare gjatë luftërave në Jugosllavi, sidomos në Kosovë.

Ceca në Mitrovicë

T mobile In article 1

Pas këtij vendimi ka reaguar këngëtarja serbe Svetlana Ceca Raznatoviç, duke thënë se ky vendim është një manipulim klasik dhe se këngët e saj gjithmonë kanë qenë me tematikë dashurie.

“Nuk jam e informuar se këngët e mia janë ndaluar në Shqipëri. Mendoj se muzika nuk duhet të ketë kufij dhe pengesa. Të paktën kjo është rregulli që unë kam mësuar për më shumë se tridhjetë vjet në karrierën time. Nuk kam dërguar asnjë mesazh politik ose urrejtje përmes këngëve të mia. Këngët e mia gjithmonë, janë bazuar në mesazhet e dashurisë, sepse këngët e mia bashkojnë njerëzit. Ndërsa i dua të gjithë njerëzit”, tha Ceca për mediat serbe.

|Sa për qëndrimin tim personal, unë jam një atdhetar dhe e dua popullin tim, dhe unë gjithmonë do të jem me të. Dhe për t’u kuptuar, kjo nuk do të thotë se e urrej dikë tjetër ose nuk respektoj njerëzit që janë fetë e tjera, ngjyrat e lëkurës apo kombet. Nuk jam unë. Këto janë manipulime klasike këtu. Unë do të kërkoj që emri im të mos ndërhyjë me të, audienca ime është e gjallë dhe do të mbetet kështu. Dhe unë do të këndoj për audiencën time kudo që të jetë, dhe për aq kohë sa ata e duan atë”, mbylli deklaratën e saj këngëtarja e njohur serbe, Ceca.

Image