Njerëzit konsumojnë sasi të konsiderueshme uji gjatë verës, dhe kjo është e mirë për shëndetin.

Një person i rritur duhet të konsumojë mesatarisht dy litra ujë në ditë.

Nëse peshoni 52 kg dhe e pjesëtoni për 2, rezultati është 26 kg, që po të konvertohet në masa të barabarta është rreth 5 gota me ujë në ditë.

Raste të veçanta

Nëse praktikoni ndonjë sport ose aktivitet fizik intensiv, konsumoni 1 litër ujë më shumë

Nëse nuk konsumoni shumë fruta apo perime në dietën ditore konsumoni të paktën 2 lt ujë çdo ditë.

Hidratimi është thelbësor nëse vuani nga ndonjë sëmundje apo probleme me sistemin imunitar. Edhe në këtë rast konsumoni më shumë ujë se zakonisht.

Loading...
Global