India njoftoi një datë të re për nisjen e misionit të saj hënor pasi data e planifikuar u ndërpre të hënën për shkak të një problemi teknik.

Chandrayaan-2 do niset në orën lokale 14:43 më 22 korrik, tha agjencia hapësinore e Indisë.

Nisja për në Hënën u anulua 56 minuta para kohës së përcaktuar pasi një problemi teknik të vërejtur në sistemin e nisjes së automjeteve.

Misioni prej 150 milion dollarë pritet të jetë i pari që do të mbërrijë në polin jugor të Hënës.

Misioni i parë hënor i vendit në vitin 2008, Chandrayaan-1, nuk u vendos në sipërfaqen hënore, por bëri kërkimin e parë dhe më të detajuar për ujë në Hënë duke përdorur radarë.

Misioni i fundit do të përqendrohet në sipërfaqen e hënës, duke kërkuar për ujë dhe minerale.

Nëse do jetë i suksesshëm, India do të bëhet vendi i katërt që do të bëjë ulje në sipërfaqen e Hënës.

Loading...
Global