Subjekti politik qe ne radhet e veta futi Leninist dhe Stalinist ,eshte i destinuar qe te deshtoj ne te gjitha aspektet,mjerim per popullin ,ne cfar varferie te skajshme po jeton ,si shkakar pa dyshim se eshte politika e gabuar e udheheqeseve shteteror,qe cdo dit mundohen me kamuflime te llojit te vete t’i mbajn gjall genjeshtrat e tyre,gjate periudhes se udheheqjes se Lsdm-se ,gjegjesisht pushtetit aktual ,le te ma thot dikush se cfar ligji u soll nga ekzekutivi qe eshte miratuar nga parlamenti dhe qe eshte implementuar dhe eshte ne favor te shqiptareve ,me plot pergjegjesi morale them se nuk ekziston.Ekziston pauze heterogjene institucionale ,ku pushteti shteteror ka ngelur pa tekst per te bemat e tij.kjo amulli politike behet me qellim qe te zhvendos vemendjen diku tjeter populllates dhe mos te kerkohet llogari nga ata qe udheheqin me dshtetin,por kjo amulli shum shpejt do e bjer posht ,dhe keta grupacione politke hemafrodite shpejt duhet te dalin ne shesh dhe t;i japin llogari ketij populli per mosrealizimin e premtimeve qe dhane ne zgjedhje .Me nje drejtesi selektive me ndryshime te ligjeve qe shkojn ne dem te shqiptareve te Maqedonise se veriut ,si psh ligji pwr mbrojtjen e te drejtave te femijeve.mos impelementimi i ligjit per gjuhet,si dhe ligje tjera po duan te na nencmojne,gje te cilen ne si shqiptare asnjehere nuk kemi pranuar te jemi vazal i dikujt tjter dhe kur nuk do ta pranojm nje gje te tIil duhet qe te din politikanet tone.Disa politikan para se ti mesojne ligjet pozitive shteterore duhet qe ne fillim t;i mesojne dy lygje bazike natyrore edhe ate Ligjin e reakcionit dhe Ligjin e Intereakcionit,ku nje maxim juridike thote:nese ka filluar dicka mbrapsht qe ne fillim ,mbrapsht do te shkoj deri ne mbarim!!!

Shkruan: Qani Shabani