120 minuta qëndrimi në ajër të freskët në të vërtetë mund të jetë çelësi kryesor për shëndetin dhe mirëqenien, thotë një studim i ri.

Vetëm dy orë në javë duket të jetë një “prag i rëndësishëm” për shëndetin mendor dhe fizik, tha studimi i udhëhequr nga studiuesit në Universitetin Exeter në Angli dhe Universitetit Uppsala në Suedi.

Ata që kalojnë 120 minuta në javë në mjedise natyrore si parqet, pyjet, plazhet, kanë shumë më shumë gjasa të raportojnë shëndet të mirë dhe mirëqenie psikologjike, thanë hulumtuesit në një deklaratë. Për më tepër, nuk do të duhej të ishin dy orë të rregullta, u gjet studimi i 20,000 njerëzve në Angli. Përfitimet shëndetësore ne natyre kemi nese kalojme kohe për një vizitë të gjatë ose të shkurtër.

Përveç kësaj, përfitimi prej 120 minutash nuk ka bërë dallime midis burrave, grave, të moshuarve, dhe të rinjve.