Lideri i opozitës Lulzim Basha tha se dërgimi i policisë në dyert e biznesit është kriminal, njësoj si çdo politikë fiskale dhe ekonomike që ka ndërmarrë kjo qeveri.

Gjatë një takimi në Pogradec, Basha foli për krizën e mbledhjes së të ardhurave nga qeveria si një sëmundje e përkeqësuar dukshëm pas vitit 2014.

Kreu i opozitës tha se taksat e rritura dhe favorizmi i paligjshëm i klientëve të Ramës janë dy nga faktorët kryesorë që kanë penalizuar biznesin.

Basha: Ndërsa bizneset e vogla dhe të ndershme goditen me policë dhe me taksa të larta, miqtë e qeverisë, klientët e saj dhe oligarkët e Ramës gëzojnë ligje speciale për ulje taksash.

Kreu demokrat renditi 3 pasojat më të rënda për kononinë e shqiptarëve.

1. “Sot biznesi i vogël ka ulur qepenat, i falimentuar nga TVSH 20 perqind.

2. Sot papunësia është në nivelet më te larta, sepse bizneset po mbyllin dyert prej konkurencës së pandershme dhe taksave të larta.

3. Sot konsumi është në minimum, sepse shqiptarët janë më të varfër.

Basha: Kryeministri që përdor policinë për të grabitur zgjedhjet e për të mbajtur pushtetin, që e dërgon në dyert e biznesit, që policinë e ka kthyer në kompani private nën shërbimin e tij personal, nuk e ka jetën politike te gjatë. Fundi i këtij shteti policor është i afërt dhe është zotimi im si kryetar i Partise Demokratike për të hequr kërbaçin nga biznesi e për të rikthyer konkurencën e lirë.