Megjithëse shumë njerëz nuk dinë shumë për këtë, ngrënia e tepërt është çrregullimi më i zakonshëm i të ngrënit tek të rriturit. Dhe mund të ketë pasoja të rënda shëndetësore, psikologjike dhe sociale.

Bright Side rendit disa pasoja të cilat nuk janë të mira jo kur hani shumë.

Stomaku juaj çrregullohet

Ushqimi që hani duhet t’ju japë energji, dhe çdo mbeturinë duhet të dalë nga trupi. I gjithë ky proces quhet tretje. Pra, kur ju e teproni me ushqim, trupi lodhet. Kjo mund të shkaktojë lëvizje të shpeshta të zorrëve, madje edhe diarre.

Trupi juaj ndihet si në mes të verës

Nëse hani më shumë se zakonishti, metabolizmi i trupit bën një rrotullim. Shkalla juaj e zemrës do të rritet dhe ju do të ndjeni ndezje sikur jeni brenda një sauna.

Shumë gaz formohet brenda stomakut tuaj

Kur hani ushqim, ju gëlltitni pak ajër së bashku me të. Dhe kur gëlltisni më shumë ushqime, gëlltitni edhe më shumë ajër. Kjo gëlltitje e ajrit mund të rritet nëse pini pije të gazuara gjatë ngrënies. Trupi gjithashtu prodhon gaz kur ushqimi tretet.Prandaj, derisa të reduktohet ajri , mund të ndiheni pakëndshëm.

Ndiheni të lodhur

Ushqimi i tepërt mund t’ju bëjë të ndiheni të përgjumur, por e vërteta është se nëse ju hani shumë, kjo mund t’ju bëjë të ndiheni të shqetësuar dhe të pa gjumë.

Keni marramendje

Pasi që keni ngrënë më shumë sesa duhet, marramendja është diçka që mund t’iu bashkangjitet. Për t’u ndier më mirë, pini shumë lëngje dhe pushoni derisa marramendja të largohet.

Ndjeheni nervoz, i irrituar dhe nuk mund të përqendroheni

Të ndihesh nervoz pas një vakti të ngrënies janë të shenja që trupi juaj po punon shumë për të përpunuar të gjithë ushqimin që keni ngrënë. Kur ju mbushet trupi, liron insulinën e hormoneve për të ruajtur sheqerin e tepërt në mënyrë që të përdoret kur sheqeri i gjakut është i ulët ose kur keni nevojë për më shumë energji mes ngrënies ose gjatë stërvitjes. Kjo shkakton që niveli i sheqerit në trup të bjerë në mënyrë drastike, duke ju dhënë të gjitha llojet e ndjenjave të pakëndshme që nuk dëshironi.