Modellja vietnamez Ngoc Trinh së shpejti mund të gjendet në gjykatë për shkak të veshjes së diskutueshme në festivalin e Kanës.

Vietnami, ligjet e të cilit janë shumë strikte kur është fjala për shtrirjen publike të shtetasve të saj jashtë vendit, mund të ndëshkojë modelin e ri atraktiv jo vetëm me gjoba të larta, por edhe me burgim, nëse vërtetohet se veshja e saj dëmton reputacionin e vendit.

“Gardëroba e saj ishte e papërshtatshme, fyese dhe provokoi protestë publike. Ne përcaktojmë nëse ka bazë për ndjekje penale për shkelje ligjore për rendin dhe qetësinë publike”, thuhet në deklaratën e Ministrisë së Kulturës së Vietnamit.

Deri më tani, në praktikë, është treguar se shumë figura të tjera publike në Vietnam kanë pasur pasoja për shkak të paraqitjeve publike jashtë vendit.

Loading...