Greqia duhet të mbajë zgjedhje të menjëhershme për të shmangur një periudhë të zgjatur të pasigurisë politike që mund të dëmtojë rimëkëmbjen e saj ekonomike, tha kryeministri Alexis Tsipras të hënën.

Tsipras vendosi për zgjedhjet e përgjithshme pasi partia e tij pësoi një humbje të rëndë në zgjedhjet evropiane muajin e kaluar. Opozita, partia konservatore e Demokracisë së Re, i fitoi zgjedhjet.

Alexis Tsipras ka kërkuar nga Presidenti shpërndarjen e Parlamentit dhe ka thënë se dëshiron të mbajë zgjedhje të përgjithshme më 7 korrik.

Loading...