Ky Tempull 700 vjeçar të lë pa frymë pasi është i pajisur me ngjyra të ndezura dhe ndodhet në jug të Indisë.

Ai quhet tempulli i Sri Ranganathaswamy dhe nuk ëhstë ndërtuar vetëm për të kënaqur syrin e vizitorëve.

Është gjithashtu një nga shtëpitë më të mëdha të hinduve të adhurimit.

Kompleksi i kushtohet Perëndisë Hindu të Ranganathas, një formë mbështetëse e hyjnisë Vishnu.

Në total, ajo ka më shumë se 9 km mure dhe 100 ndërtesa.

Pjesa e jashtme e saj është e stolisur me kulla piramidike dhe të bëra nga guri ranor, gur themeli ose graniti.

Mjafton të shikosh pamjet e mrekullueshme të kësaj ndërtese e cila është edhe më shumë se 700 vite e vjetër./F.H/SYRI.NET

 

Loading...