Dora i ka pesë motor brenda që bëjnë lëvizjen lineare, lëvizje drejt para dhe mbrapa.

Studenti 24-vjeçar nga Prishtina, Endrit Toplica ka bërë një dorë robotike që mund të përdoret për personat me duar të amputuara.

Topanica pajisjet i ka blerë në dyqanet online jashtë vendit dhe dorën prej plastike e ka shtypur me një printer 3D.

Këtij studenti i janë dashur 6 muaj për të bërë një dorë të tillë.

“Dora robotike në të ardhmen mund t’ju përshtatet njerëzve në vend të një proteze statike e cila lëviz në ndikim te muskujve. Dora i ka pesë motor brenda që bëjnë lëvizjen lineare, lëvizje drejt para dhe mbrapa”.

Loading...