Marsianët, nëse egzstojnë, do të duken si makarona, mendon shkencëtari Bruce Fouke.

Fouke udhëhoqi një ekip nga Universiteti i Ilinoisit në Urbana-Champaign, duke parë mundësinë e jetës në Planetin e Kuq.

Imazhi popullor i banorëve të Marsit ka qenë gjithmonë e paraqitur sikur të ishin njerëz në ngjyrë të gjelbër me sy të mëdhenj të zinj hundë dhe gojë thuajse mezi të dukshme.

Por një bakteri tokësor, i quajtur Sulfurihydrogenibium yellowstonense, që gjendet në zonat me nivele shumë të ulëta të oksigjenit dhe mund të mbijetojë në kushte shumë të nxehta, është një kandidat shumë më i mirë për mënyrën se si mund të duket jeta në Mars nëse ajo ekziston gjithmonë.

Sulfuri, i cili ka një rezistencë të lartë nën rrezet ultravjollcë, do të jenë thelbësore në atmosferën e hollë të Marsit.

Loading...