Linja ajrore holandeze KLM po financon një projekt aeronautik, i cili mund të shihte formën dhe planin e aeroplanëve komercialë të ndryshuar përgjithmonë.

Dizajni mahnitës “Flying-V” (Fluturues në formën V), ka të njëjtin krah me avionët ekzistues dhe është në gjendje të mbajë deri në 314 pasagjerë.

Ai është emëruar pas kitarës së Gibson Flying-V të përdorur nga një numër lojtarësh legjendar – nga Eddie Van Halen dhe Jimi Hendrix, deri në Brian May dhe Keith Richards.

Koncepti i artizanatit, i zhvilluar nga hulumtuesit në Delft Technology University në Holandë, zmbrapset diagonalisht prapa nga maja për të krijuar formën e mrekullueshme V.

Dizajnuesit e saj thonë se ky konfigurim unik përdor 20 për qind më pak karburant. Krahët do të strehonin hapësirën e pasagjerëve, mbajtjen e mallrave, tanket e karburantit dhe të gjitha infrastrukturat e tjera.

Loading...