Historia dhe fotografia kanë qenë gjithnjë të lidhura po edhe të pa parashikueshme në lidhjen midis tyre, dhe përpjekjet për të kuptuar se cila nga fotografitë e shkrepura do të hyjë në rrjedhën e historisë botërore nuk janë të parashikueshme.

Disa fotografi kanë hyrë përjetësisht në historinë botërore ndërsa të tjera fillojnë të evidentohen me kalimin e viteve dhe sipas rrjedhës që merr historia e botës dhe e njerëzimit.

Fotografitë e mëposhtme janë shembuj të fuqisë që qëndron pas një shkrepjeje të momentit; si njerëzit, vendet dhe përvojat kanë ardhur për të formuar rrjedhën e historisë me mesazhe të fuqishme dhe imazhe që ‘flasin’.

Në kulmin e famës së tyre, këto fotografi, frymëzuan dhe motivuan njerëzit e të gjitha racave, dhe dokumentuan disa nga momentet më të fuqishme të historisë deri më sot.

1. E VerbëraImage

2. Nëna EmigranteImage

3. Mekaniku i Centralit ElektrikImage

4. PuthjaImage

5. Pamja nga Dritarja në La GraseImage

6. Pika në QumështImage

7. ‘Lindja’ e TokësImage

8. Njeriu në HënëImage

9. Vajza AfganeImage

Këto fotografi u bënë të famshme në mbarë botën për detajimin dhe propagandimin e kulturës, politikës ose mrekullive të epokave të tyre dhe vazhdojnë të jenë me ndikim edhe në botën moderne.

Ata gjithashtu tregojnë fuqinë dhe vlerën e fotografisë, aftësinë për të ngrirë një moment në kohë dhe për ta përjetësuar atë për kënaqësinë dhe përvojën e të mësuarit të gjeneratave të ardhshme.

Loading...