Deputeti i OBRM-PDUKM-së, Ilija Dimovski kërkon që pika për zgjedhjen e ministrave të rinj në Qeveri të tërhiqet nga rendi i ditës, ndërsa Zaev në ndërkohë të paraqes propozim të ri, sepse sipas tij propozimi që ai të jetë edhe kryeministër edhe ministër i financave është në kundërshtim me ligjin për parandalimin e korrupsionit.

“Kritika më e madhe e BE-së është se nxjerrën ligje të cilat nuk janë të zbatueshme. Vetëm pak muaj më parë, miratuam ligjin për Antikorrupsion me 80 vota. Neni 44 parashikon papajtueshmërinë e funksioneve. Shkelja e ligjit do të jetë në nivelin më të lartë me propozimin e mandatarit”, tha Dimovski.

Propozimi i Dimovskit nuk u pranua nga shumica kuvendare.

Të barabartë në relacion me të gjithë

Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë ti realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre.Avokati i Popullit është organ i pavarur i përcaktuar me Kushtetutë i cili i promovon dhe  mbron të drejtat kushtetuese dhe ligjore të qytetarëve…
Më tepër
Loading...