Nga Skënder MULLIQI

Në  shtetet post socialiste të euforisë liberale jo të gjatë , qytetarët  gjithnjë e më shumë po deshprohen në kleptokracinë demokrate , po sakrifikojnë edhe lirinë e tyre ,për rend dhe qetësi , duke pranuar  të sundohen nga liderë më logjikë  autokratike.Fjalori , veprimi dhe sjellja e tyre është e vokabularit propagandistic stalinist .Parelelisht më këtë kemi ngritje dhe fuqizim të neofashizmit, që është logjikë apsurde për shekullin 21.Kjo kërkon një mobilizim të te gjitha forcave të reja  creative  politike , që kjo logjikë përmbysëse të ndalohet sa nuk është bërë tepër vonë .Mos të ndodhë që qytetarët të përcakotohën ti votojnë prap  udhëheqësit të cilët shumë po ngjasojnë në udhëheqës të fashizmit të vjetër.

Qytetarët janë mashtruar dhe manipuluar nga diktatura të thëm ashtu digjitale.Janë mashtruar nga njerëzit të cilët janë kamufluar mirë më petkun e demokracisë.Udhëheqesit e proceseve politike  janë berë monitorues të mirë së qka flasin dhe mendojnë njerëzit e thjeshtë.Të gjitha këto I kan vu në funksion të realizmit të interesave private të tyre.Gjithnjë e më shumë janë duke na futur në kaos.Mirë po prodhojnë armiqë të mbredshem dhe të jashtëm.Pikërisht duke pasur një logjikë të tillë edhe na  janë  mbushur trojet etnike më gjithfarë armiqësh, të cilët janë duke na sjellur dëme të mëdha .Në këtë linjë po qendrojnë edhe disa  gazetarë  propagandist për qmime të vogla.Përgjegjësit shtetërore kur  këta nuk ju duhen me , vetëm më një gisht prekin në tastatur duke konstatuar së këta propagandist po rrejnë. Në fakt këta më nuk ju duhen , por që  dëmi I shkaktuar  mbetet .Por, megjithate , mashtruesit, propagndistët I pret e ardhme e ërrët.

Edhe diktarorët do të bien në telashe të mëdha.Nuk do të ndihen mirë ne lekurën e tyre të mbulaur më turp.Shumë do tu dhëmb koka e trupi, së gjthmonë nuk u shkon kungulli mbi ujë.Populli duron por nuk harron.Te gjithë keqpëdoruesit e pronës shoqërore , të korruptuarit dhe ata të ciët I kan keqpërdor pozitat pushtetare kan për të dhënë llogari herdo kur…Për ata që I kan shkaktuar dëme  edhe interesit nacional kjo nuk do tu falët .Diktatorët e ri do të vie dita kur do të mbesin te vetmuar, të izoluar, dhe  do ta kuptojnë  një ditë së jeta e tyre më nuk ka vlerë  e as kuptim.Këta po kamufojnë mirë popullin , më ide të cilat as vet nuk iu besojnë …Të mos  lejojmë që diktatorët e ri, të përmbysin çdo vlerë shoqërore.Mos  të lejojmë që të sundojnë në emer të popullit …Përmbysja e tyre  më metoda demokratike ,është shpëtim i madh për shqiparët…

Loading...